Ringenbestellingen

 

VAN DE RINGENCOMMISSARIS 

 

Procedure ringenbestelling:

De ringen kunnen worden besteld bij de ringencommissaris.

Bestelling van de ringen kan uitsluitend op 2 manieren:

 

1.Het bestelformulier

duidelijk ingevuld, inclusief mailadres inleveren bij de ringencommissaris tegen contante betaling van het eindbedrag op het bestelformulier.

 

2.Het bestelformulier via de email.

kan door het verzenden van een in gescand of gedownload bestelformulier als bijlage met betaling van het verschuldigde bedrag aan de penningmeester over te maken op IBAN NL46 RABO 0342 0654 59  t.n.v. Eerste Flakkeese Vogelvereniging (vermeld duidelijk uw naam en kweeknummer.)

Het bestelformulier kunt U vinden in het maandblad van de Nederlandse bond (NBvV) (nummer 3, maand maart)  of onderaan deze pagina downloaden.

De betaling van de ringen wordt bij onze vereniging direct aan de ringencommissaris voldaan. Deze zorgt weer voor de betaling aan de Nederlandse bond.

De betaling kan contant of per bank, indien het maar vooraf geschied! Er worden geen ringen besteld wanneer er niet betaald is.

 

Bestelperiode Uitlevering

De tot datum is de datum dat het formulier moet zijn ingeleverd bij de ringencommissaris 

Ronde 1 01 april tot 5 mei na 01 oktober

Ronde 2 16 mei tot 20 september uiterlijk 15 december

Ronde 3 01 oktober tot 20 januari uiterlijk 01 april

Ronde 4 01 februari tot 20 maart uiterlijk 15 mei

 

Spoedbestellingen:

De kosten van de ringen bij een spoedbestelling bedragen de ringprijs plus € 1, - per ring extra Uitlevering vindt meestal binnen veertien dagen na bestelling plaats. Spoedbestellingen moeten direct contant of door overschrijving worden voldaan.

 

Nieuwe leden:

Voor nieuwe leden, die voor het eerst lid worden van de NBvV en dus ook voor het eerst een eigen kweeknummer krijgen toegekend, geldt eenmalig een voorrang om voor ringen in aanmerking te komen. Deze ringen worden bij voorrang aangemaakt en uitgeleverd en er zijn voor het lid geen extra kosten aan verbonden zoals bij een spoedbestelling. Van deze faciliteit kan maar één keer gebruik worden gemaakt. Het eenmalig recht op snelle levering vervalt nadat het nieuwe lid drie maanden als lid ingeschreven staat. Een nieuw lid is iemand die gedurende drie jaar niet bij de NBvV aangesloten is.

Zodra de bestelde ringen zijn ontvangen door de ringencommissaris wordt u zo spoedig mogelijk via de mail of telefonisch ingelicht over de wijze waarop de ringen worden uitgeleverd.

Waarom zijn spoedbestellingen zo duur?

De oorzaak is gelegen in het feit dat de NBvV (waar de ringen gemaakt worden) de normale productie stil moeten leggen en de ringenmachine per ring maat handmatig ingesteld moet worden.

Bespaar uzelf kosten door tevoren goed na te denken over de benodigde hoeveelheid ringen.

Beter voor een paar euro teveel besteld dan uiteindelijk voor hoge spoedkosten gesteld te worden.

Voor de komende jaren zijn de kleuren:

2016 Oranje RAL 2003
2017 Donker blauw RAL 5019
2018 Rood ral 3002 

2019 Zwart ral 9005

Een indicatielijst van de ringmaten en meer informatie over de ringen kunt u terugvinden op www.nbvv.nl/ringen  

Kweken beschermde inheemse en uitheemse vogels:

Voor het verkrijgen van gesloten pootringen voor gefokte vogels behorende tot de beschermde inheemse en uitheemse soorten geldt een aparte aanvraagprocedure.

De aanvraagprocedure geschiedt via een speciaal aanvraagformulier (bij de betreffende leden bekend) en vergeet niet het ISBN nummer in te vullen, en  moet daarna ondertekend ingeleverd worden bij de ringencommissaris of als in gescande bijlage worden meegestuurd met een mail.

  

Tot slot

Heeft u vragen over de procedure ringenbestelling bel dan gerust met de ringencommissaris. 

C.W. Visser

Tel. 06 23881359           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Prijzen ringen

Prijswijzigingen voorbehouden.

 

 

Minimum aantal

Leden en 
Verspreide leden

Niet-leden

Prijs per stuk

Gekleurde ringen

10 stuks

  0,21

 1,21

Volledig (binnen en buiten) gekleurde ringen

10 stuks

  0,36

 1,36

Gekleurde ringen voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels*

10 stuks

   0,31

 1,31

Volledig (binnen en buiten) gekleurde ringen voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels*)

10 stuks

   0,46

 1,46

Aluminiumkleurige ringen

10 stuks

   0,77

 1,77

Kunststof ringen

10 stuks

    0,36

 

Roestvrij stalen ringen

5 stuks

     1,78

 2,78

Spoedbestelling: basisprijs ring plus  € 1,- per ring extra.

Voor elke ringenbestelling wordt per kweker € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht**). Wanneer u ringen voor “gewone vogels” en Europese cultuurvogels/overige beschermde vogels GELIJKTIJDIG bestelt, bent u maar 1x de administratiekosten à € 2,50 verschuldigd.

*) Deze zijn duurder i.v.m. breuklijn en extra tekst in de ring

**) Een nieuw lid hoeft geen bestelkosten te betalen MITS er binnen 3 maanden na inschrijving ringen besteld worden. Tevens ontvangen nieuwe leden de eerste bestelling GRATIS als spoedbestelling. Geeft u dit zelf duidelijk aan op het formulier.

 

Vergeten te ringen?

Een vogel vergeten te ringen, die wel geringd moet worden b.v. Europese cultuurvogels.

In de praktijk komt het voor dat u vergeet een vogel te ringen, die wel geringd moet worden, of dat de vogel de ring verliest. U bent dan formeel in overtreding. Het probleem is even wel op te lossen.

Ga naar de plaatselijke politie en laat een proces-verbaal opmaken; ze komen dan bij u kijken of alles er bonafide uitziet. Ook is bekend dat bij verlies van een ring een verklaring is ontvangen op basis van een eigen verklaring, die "naar waarheid" is ondertekend. In de eigen verklaring wordt dan wel de herkomst van het jong aangegeven door vermelding van de kweeknummers op de ring.

Dat proces-verbaal stuurt u met het formulier dat u kunt aanvragen bij LNV naar de dienst Regelingen van LNV. U ontvangt dan tegen betaling voor 5 jaar een ontheffing.

Onderteken het formulier en stuur het met alle bijlagen naar: 
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Team Natuur Postbus 19530 2500 CM Den Haag  

 

Ringen van derden 

Er zijn diverse leveranciers/producenten die vogelringen aanbieden. Ook in aluminium uitvoering en in de voorgeschreven COM-kleuren. Wij wijzen er met klem op dat deze ringen geen enkele officiële status hebben en alleen bruikbaar zijn voor uw eigen administratie. Ze zijn niet dus niet toegestaan voor tentoonstellingen e.d. Bij gebruik t.b.v. vogels van beschermde (inheemse) soorten kunt u zelfs lelijk in de problemen komen. Deze ringen mogen namelijk alleen door erkende organisaties (waaronder de NBvV) geleverd worden!

Wij wijzen U er op.

dat het Bestelformulier voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels  duidelijk ingevuld en ondertekend moet worden met een handtekening, als deze niet is ondertekend dan wordt deze niet in behandeling genomen