Tentoonstelling

Vogels showen op een tentoonstelling?

Het is erg leuk wanneer je eerste vogel uit het ei kruipt. Het is nog leuker wanneer je jonge vogels goed groeien en na een paar weken uitvliegen. Je kan genieten van hun nog onbeholpen fladderen en ziet ze dag na dag groeien en mooier worden. Na een poos zijn de jongen net zo mooi of misschien wel mooier geworden dan hun ouders. Ook kun je goed zien of ze net zo groot of misschien wel groter worden als hun ouders. Je zou best wel eens willen weten of je nu goede vogels hebt gekweekt.

Om dat te weten te komen heb je geen uitgebreide kennis nodig van de eigenschappen van je vogels. Je kunt ze inschrijven (eventueel met hulp van de secretaris) op de tentoonstelling. Wanneer je de vogels hebt opgegeven m.b.v. het inschrijfformulier breng je de vogels op de juiste datum en tijd bij de tentoonstellingsplaats. Dit is de Victoriahal aan de Philiphoofjesweg 75a te Dirksland . De dag daarna worden je vogels gekeurd door speciaal opgeleide keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. (Hier krijg je elke maand het blad 'Onze Vogels' van). Bij deze keuring mag je niet aanwezig zijn, maar de dag daarna is de opening van de tentoonstelling en ga je de keurbrieven ophalen. Op deze keurbrieven staat per vogel aangegeven wat er goed is en wat niet. Je krijgt ook punten voor je vogel. Bij het hoogst aantal punten win je ook nog eens een prijs. Dit is een beker of een geldprijs.


Stap 1 inschrijven

Om de vogels in te schrijven heb je een inschrijfformulier nodig. Deze kun je onderaan deze pagina downloaden. Je kunt hem uitprinten en met de hand invullen of je vult em op de computer in, slaat em op en mailt het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dit formulier moet je niet alleen je eigen gegevens en de naam van de vogel invullen, maar ook het nummer wat erbij hoort. als je hier klikt dan zie kun je opzoeken wat voor nummer er bij je vogel hoort. In het begin is dat best wel zoeken, maar naderhand leer je dat wel. Mocht je er niet uitkomen dan vullen wij die nummers wel in voor je.

Wanneer je niet helemaal snapt hoe je alles in moet vullen dan kun je de handleiding (staat onderaan) raadplegen. Hierin staat precies hoe je het moet doen. Als het nog niet helemaal duidelijk is kun je even bellen naar 0187 663660 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat belangrijk is dat je bij de vogel die je in wilt schrijven een nummer schrijft. Dat nummer kun je in deze lijst op zoeken. Als dat nu niet helemaal lukt mag je dat ook leeg laten. Dan zal de secretaris dat voor jouw invullen.

Als je het formulier helemaal hebt ingevuld onderteken je het formulier en stuur je het op. wanneer je het per mail wilt doen moet je hem wel even op je eigen computer opslaan en verstuur hem dan als bijlage aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het geld dat je moet betalen kun je overmaken naar de vereniging (het bankreknr. staat op het inschrijfformulier). of je betaald het contant aan de secretaris. Dit kan door het formulier persoonlijk af te geven, maar wanneer je het per post opstuurt mag je het ook bij het inbrengen van je vogels doen. (zie stap 3)

stap 2 klaarmaken van je vogels.

wanneer je het formulier hebt ingezonden krijg je s.z.m. een bevestiging per post terug. Hierin zit een overzicht van de ingeschreven vogels en sticker met kooinummers erop + een inbrengformulier.

Je moet elke vogel in een aparte tentoonstellingskooi doen. zo'n kooi kun je zelf aanschaffen, maar je kan em ook huren bij de vereniging. Wanneer je tentoonstellingskooien (tt-kooien) huurt moet je die op de aangegeven datum en tijd ophalen bij het magazijn van onze vereniging. deze informatie staat in het tentoonstellingsreglement.

Om je vogel te laten wennen aan een kleine tt kooi kun je ze iets eerder in de tt kooi plaatsen. Let wel op dat ze goed water en voer hebben! De juiste kooisticker op de juiste plaats plakken op de kooi en je bent klaar.

stap 3 inbrengen van je vogels

In het reglement staat precies wanneer je jouw vogels in kan leveren voor de tentoonstelling. Dan ga je met je vogels naar de tentoonstellingsplaats en ga je ze inleveren. NEEM JE INBRENGFORMULIER MEE! Tijdens het vervoer is het handig je vogels goed af te dekken. Er zijn speciale hoezen voor je kooien, maar je kan ze ook vervoeren in een bigshopper o.i.d.

Mocht er een vogel niet zo lekker in z'n vel zitten dan hou je die thuis. Zieke vogels vervoeren is in de meeste gevallen ook het einde van de vogel. kruis op je inbrengformulier even aan welke vogel het is en meldt het bij de secretaris tijdens het inbrengen.


Bij het inbrengen nemen de medewerkers van de tentoonstelling je vogels aan en zetten deze in een tentoonstellingsrek. Je gaat naar huis zonder je vogels, want deze worden eerst gekeurd door speciale keurmeester van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De dag daarop wordt je 's avond om 20:00 verwacht bij de opening.


stap 4 Je keurbrieven ophalen.

Als je die donderdag 's avond om 20:00 er bent dan mag je nog niet gelijk bij je vogels gaan kijken. De voorzitter opent de tentoonstelling eerst officieel. Hij zal ook vertellen waar je de keurbrieven kan ophalen. Op deze keurbrieven is door de keurmeester precies aangegeven wat er goed is aan jouw vogel en wat minder is. Nu weet je precies of je de goede vogels kweekt.


Mocht je het hoogst aantal punten van jouw soort vogels hebben dan win je ook nog eens een PRIJS! Deze wordt dan zaterdagmiddag speciaal aan jouw uitgereikt! Gefeliciteerd, ga zo door!


stap 5 Je vogels weer ophalen

 

Als alle prijzen zijn uitgereikt dan wordt het gedeelte waar alle vogels staan afgesloten met tafels. Nu gaat een van de medewerkers nummers omroepen. Op jouw inbrengformulier staat rechts bovenaan ook een nummer. Als jouw nummer wordt omgeroepen dan ga je naar de tafels en geef je opnieuw je inbrengformulier. Je krijgt je vogels terug en jij controleert of je ze allemaal terugkrijgt en het de goeie zijn! Als je ze allemaal hebt gekregen dan vraagt de tt medewerker of je je handtekening zet. Hiermee bevestig je dat je al je vogels teruggekregen hebt.

Je gaat ze snel terugbrengen naar je vogelverblijf en laat ze nog even na het vervoer rusten waarna je ze weer in de kooi of voliere terug doet.

vond je het leuk om mee te doen? We zien de volgend jaar graag opnieuw!

 

Iets niet duidelijk of vergeten? bel de secretaris 0187 750843 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..