Huisvesting

Je kunt vogels houden op verschillende manieren. In de zogenaamde broedkooien of de grotere vluchten of volieres. Bedenk van te voren hoeveel ruimte je hebt en hoe dat je deze wilt indelen. Let daarbij goed op het soort vogels dat je wilt gaan houden en wat deze aan ruimte nodig hebben. Voor parkieten heb je al snel een grotere ruimte nodig dan wanneer je kanaries of tropische vogels wilt gaan houden.

Ook is het belangrijk dat je ruimte extra maakt om je spullen op te kunnen bergen. Denk hierbij aan een plaats voor het voer, extra voerbakjes of drinkflesjes enz..

Op www.vogelarena.com/voliere kun je een aantal verschillende mogelijkheden van volières en kweekruimte bekijken om ideeën op te doen.

 


 

De volière

Een volière kan veel verschillende vormen en kleuren hebben. We gaan niet uitleggen hoe je een volière moet bouwen, maar willen kort de belangrijke onderdelen laten zien waaraan je moet denken bij het maken of inrichten van een volière. De onderstaande afbeelding laat zien waaraan je allemaal kunt denken. Let op! niet alle dingen moeten erin zitten, maar ze kunnen wel handig zijn.


Elke ruimte kun je zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Je moet wel bedenken dat je het beste voor je vogels wilt, dus daar moet je als eerste rekening mee houden.

De broedkooi

Wanneer je met de vogels wilt gaan kweken dat zorg je dat er voor je koppel* vogels een plaats is om een nest te bouwen. Dit kan een nestkastje(alle soorten vogels) zijn of een mooie groene struik(tropische vogels). Als je meerdere koppels van hetzelfde soort vogels hebt of je hebt verschillende vogels die met elkaar kunnen bastaarderen* dan is het misschien handig om verschillende ruimtes te hebben. Voor deze manier van vogels kweken is de broedkooi ontstaan.

 


 

* zie woordenboek