Home

Welkom op de site van de Eerste Flakkeese Vogelvereniging!

 

Wij willen u graag kennis laten maken met een leuke hobby waar veel plezier en voldoening aan te beleven valt.

Wat maakt het nu dat je voor deze hobby kiest? Interesse, in aanraking komen met, of gewoon puur toeval. In de meeste gevallen is het een combinatie van deze. Deze vereniging bestaat uit een zeer diverse groep liefhebbers met één passie: het houden van vogels!

Onze vereniging is opgericht in 1951 door enkele vogelliefhebbers, die het belangrijk vonden dat kennis en ervaringen moesten worden uitgewisseld. Door het uitwisselen van de kennis wordt het welzijn van de vogels vergroot. Deze doelstelling is nog steeds de belangrijkste van onze vereniging. Om dit te bereiken worden er activiteiten zoals keuringen en tentoonstellingen georganiseerd. Op deze dagen kunt u ervaringen en kennis uitwisselen, maar ook een objectief oordeel over uw vogels krijgen.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Dit is de landelijke organisatie voor houders van parkieten, tropische vogels, kanaries, Europese cultuurvogels, tropische duiven en kwartels. De NBVV geeft ook een maandblad uit welke vol staat met informatie over het houden en kweken van deze vogels.

Is mogelijk uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Kijk gerust rond op deze site en neem contact op met één van de bestuursleden wanneer u vragen heeft.

 

Klik hier om u in te schrijven voor de Bijzondere Tentoonstelling van 2019.